Vi har hatt møte med interesserte andelshavere. Vi har satt en påmeldingsfrist søndag 22. mars 2015. Den korte fristen skyldes at noen grønnsaker må snart såes inne, og vi trenger litt tid til innkjøp av såfrø. Påmelding skjer via sms 97 67 02 07 eller trykk på bestilling på hjemmesiden, der kommer andelslandbruk opp som et produkt. Skriv gjerne om du ønsker å bli kontaktet på sms, mail eller facebook. 

Grønnsaker som står på ønskelisten er gresskar, gulrøtter, poteter, nepe, sukkererter, bønner, kålrot, rødbeter, purre, salat, blomkål, hvitløk, løk, squash og enkelte urter som koriander og timian. 

En andel koster kr 2000,- En andel er en voksen. En familie med to voksne og barn blir kr 4000,- Barna får være med gratis (litt rabatt da vi er uerfarne på dette her). Tanken er at en kan høste de grønnsakene en trenger i løpet av sesongen, og de grønnsakene som kan vinterlagres kan hentes utover vinteren på gården vår. 

Vi har ansvar for såing, luking, planting, vanning. Andelshaverne høster grønnsakene selv. I tillegg forventes ca 8 t dugnadsarbeid. Dette kan tas over en eller flere dager. Aktuelle dugnadsjobber er potetplukking om høsten, høsting av gulrøtter, slippe sauer på beite om våren (mai/juni). Kan en ikke den ene dagen, så kan en bli med neste gang. Hvis en har andre oppgaver som en er god på, er det mulig å bidra med dette, som for eksempel oppdatering av facebookside, organisere høstfest, legge ut oppskrifter til inspirasjon. Vi kan lage en lukket facebook gruppe, og sende sms til de som ikke er på facebook. Slik kan vi holde andelshaverne oppdatert om hva som er klart til å høstes og når de ulike dugnadsdagene er. 

Det er ønske at ca 4 personer sitter i en kjernegruppe, en gruppe som andelshavere og bønder kan diskutere litt tettere om hvordan vi skal organisere oss. 

Vi ønsker å samarbeide med Lars Redalen/Ellen Rondestveit (fruktproduksjon) og Torbjørn Halveg (økologisk storfe) som bor på Øst-Modum (kjører opp ved Fure barnehage). Vi vil samarbeide om grønnsaksproduksjonen. Andre gårdsprodukter kan kjøpes som vanlig, men etterhvert er det mulig vi kan inkludere flere produkter i samarbeidet med andelshaverne. 

Det er ønske fra andelshaverne at grønnsakene ikke er så langt unna, så vi har sagt at vi kan lagre grønnsakene på Viker. 

Vi har ingen erfaring med dette, så dette året blir en læringsprosess for oss alle.

Har du spørsmål, send en sms, mail eller kom innom for en prat.

14.03.2015