Velkommen til sesongen 2021 i VikerRøed andelsbruk

Vi er godt i gang med å planlegge sesongen 2021. Vil dere være med?

Vi fortsetter å tilpasse de sosiale sammenkomstene etter Folkehelseinstituttet sine anbefalinger. Men mat må vi ha, og jeg synes det er flott å kunne bidra med det.

Nytt av året:

Vi vil ansette Johan neste år. Han skal jobbe 250 timer i løpet av sesongen. Han skal få en ordentlig lønn med de avgifter som følger med en ansettelse. Han vil tilføre andelsbruket kunnskap og kontinuitet gjennom sesongen. Jeg håper med dette vi sammen kan få til enda bedre og effektive dyrkingsmetoder som er bra for jordfruktbarheten på lang sikt og gode og varierte grønnsaker gjennom hele sesongen.

Det blir ingen dugnadsplikt i år. Prisen økes til 3500 kr per andel. Det vil være en åpen dag på våren for store og små, da blir det mulig å være med på lamming, såing og utplanting. Innhøstingsdagen på høsten fortsetter som før med innhøstingsfest med deilige retter fra hagen på slutten av dagen. I tillegg vil jeg sende ut meldinger når vi kan høste i fellesskap og konservere mat for senere bruk, såkalt «matauk». Alt dette er frivillig å være med på, og dere kan også komme med egne ønsker her.

Selvhøsting fortsetter som før. Noen grønnsaker som blomkål og brokkoli blir fort ødelagt om de ikke blir høstet på dagen. Jeg vil derfor høste dem inn når de er klare og sette de i et kjøleskap i gårdsbutikk gangen. Jeg vil derfor anbefale alle som høster selv om å ta en titt i «til overs» skapet. Jeg håper med dette at matsvinnet vil bli enda mindre. Ønsker du hjelp med å finne fram i hagen eller tips til hvordan bruke de ulike grønnsakene så ta kontakt for omvisning på mobil: 97670207. Mattips og dyrkningstips vil også bli delt på vår lukkede facebookside VikerRøed Andelsbruk Modum.

Det vil være mulig å få grønnsaker ferdig pakket, delvis vasket og tilkjørt hjem til kr 100 per gang. Det vil da bli sendt ut en samlefaktura på slutten av sesongen.

For dere som ønsker å bidra på åkeren, så kan dere avtale med meg eller Johan om arbeidsoppgaver. Dette vil vi verdsette ved å gi dere en billigere andel året etter. Altså dugnadstimer er frivillig, men det skal fortsatt skrives opp slik at de som jobber kan få en liten påskjønnelse for dette året etter.

Synes du prisen blir urimelig høy, så ta kontakt. Kanskje kan du bidra på andre måter enn på åkeren også.

Meld fra innen 1. februar 2021 om du ønsker å bli med. Gi beskjed på mail, mobil eller facebook.

02.01.2021